6 tips om te ontspannen

 

December is de maand van DRUK DRUK DRUK. Sinterklaas, kerst, oud en nieuw en nog veel meer. We zijn eigenlijk gek ook. Het liefst kruipen we rond deze tijd van het jaar lekker op de bank met een wollen deken en een kopje thee of warme chocomelk. We willen liever de boel even de boel laten maar toch doen we het tegenovergestelde: rennen, vliegen en hollen, in lijn met onze gebruikelijke december-vibe. Naast de drukte van de decembermaand komt ook nog je kids, werk, vriendinnen en familie daarboven op. En niet te vergeten, je bent ook nog eens ZWANGER!

Om je deze drukke periode door te helpen hebben wij van MOMZ 6 tips voor je om ontspannen je zwangerschap te volbrengen.

 

 1. Neem dagelijks de tijd voor ontspanning
  Ontspannen moet je leren, en dat gaat het beste door er iedere dag genoeg tijd voor te nemen. Zeker als je veel last van stress hebt is het heel belangrijk om er regelmatig mee bezig te zijn. Je zult zien dat het steeds beter gaat als je op vaste momenten tijd voor jezelf neemt. Heb je hier moeite mee? Dan is Mindfulness of Reiki wat voor jou. Meer info bij Susan Boss van Circle of Balance.
 1. Denk aan je houding
  Als je zwanger bent wordt al het bind- en steunweefsel zachter. Samen met het extra gewicht van je kindje zorgt dit voor een verkeerde belasting op al je gewrichten, met name op je rug en je bekken. Het is daarom belangrijk om bij iedere beweging goed aan je houding te denken. Door simpelweg altijd je rug recht te houden kun je veel klachten voorkomen. Heb je toch klachten? Neem dan contact op met onze bekkenfysiotherapeuten Rachelle van den Oudenaller en Chinh Nguyen.
 1. Laat je verwennen met een gezichtsbehandeling
  De huid ondergaat veel veranderingen door hormonen in je zwangerschap. Je huid kan juist heel vettig of droog worden. Laat je daarom extra verwennen met een heerlijke gezichtsbehandeling. De gezichtsbehandeling bestaat uit een reiniging, epileren, dieptereiniging door middel van stomen en verwijderen onzuiverheden, gezichtsmassage en als afsluiting een serum. Hiervoor kan je bij Frieda Verwaal terecht.
 1. Laat je verwennen met een zwangerschapsmassage
  Eenzwangerschapsmassage is niet alleen heel ontspannen, maar het helpt ook tegen rugpijn en spanningen. De massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor eventuele krampen en spierspanningen verminderen. De ontspanning die je zelf ervaart, werkt nog lang na en is ook fijn voor je baby. Elvira Brinksma verzorgt de zwangerschapsmassages.
 1. Zorg voor beweging
  Zorg minimaal een half uur per dag voor voldoende beweging. Dat geeft niet alleen ontspanning, ook je doorbloeding verbetert en je slaapt er goed door. Om lekker actief je zwangerschap door te komen kan je meedoen aan MOMZ ZwangerFit. Rachelle van den Oudenaller en Linda van Blijderveen geven de MOMZ lessen.
 1. Zorg voor frisse buitenlucht
  Er is niets zo ontspannen als genieten van de frisse buitenlucht. Dat geeft je méér energie, terwijl je als de zon schijnt ook nog eens extra vitamine D opneemt. Als het dus maar een beetje goed weer is: pak de fiets of de benenwagen!

Als je deze 6 tips opvolgt ben je er zeker van dat je zwangerschap méér ontspannen en daardoor met minder lichamelijke problemen zal verlopen!

Mocht je nog meer ontspanning willen kan je deelnemen aan Theekransje georganiseerd door Samenkind. Tijdens een theekransje krijg jij onder het genot van THEE (of koffie) en lekkere koekjes/ chocolaatjes: ME TIME samen met andere MOMZ. Ontspanning en gezelligheid! Er is tijd om te kletsen en ervaringen te delen met elkaar.


Gecategoriseerd in:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BENIEUWD NAAR ONZE NIEUWSBRIEF?

Meld je aan door een e-mailbericht te sturen naar momzzwangerfit@gmail.com